Malaysia - Borneo & KL

   
   

Hem
Boende
Resa
Djungel
Dykning
Muslimer
Kuala Lumpur

 

Resa

Resa till och från Malaysia gjorde vi med Malaysia Airlines  som flög direkt från Stockholm till Kuala Lumpur och som dessutom är ett riktigt bra flygbolag.

Inom landet tog vi oss på det lata sättet, allt anordnades utav Borneo Eco Tours förutom resa till och från hotellet i Kuala Lumpur som vi bokade genom Malaysia Airlines. Vi blev alltså hela tiden upplockade från det ena hotellet och transporterade till nästa hotell eller flyg utan att vi behövde ta reda på någon lokalbuss eller hålla ordning på något annat än att vi skulle packa och se till att stå vid hotellets entré vid rätt tidpunkt. Det här är kanske inte det roligaste eller mest spännande sättet att resa, men eftersom vi endast hade två veckor på oss så var det det absolut smidigaste och mest avstressande sättet att resa. Med andra ord har vi väldigt lite att berätta om hur det är att resa runt lokalt i Malaysia.

Det vi dock märkte av var att standarden på vägarna varierade kraftigt, det fanns allt från flerfiliga motorvägar i klass med svenska vägar (om inte bättre) till skumpiga skogsvägar som man helst skulle ha en skogsmaskin modell större eller möjligtvis bandvagn för att ta sig fram på. Vissa sträckor vi åkte var det dåligt med bilvägar överhuvudtaget, där var det båt som gällde. Såsom motorcykelåkare noterade vi dock att alla använde hjälm, det verkar inte bara vara lag utan också en lag som efterföljs.

Röd blomma

[email protected]