Malysia - Borneo & KL

   
   

Hem
Boende
Resa
Djungel
Dykning
Muslimer
Kuala Lumpur

 

Dykning

En av de främsta orsakerna till att vi valde att åka till Malaysia och Borneo var att vi ville dyka på Sipadan Island. Det finns ju massvis med intressanta ställen i världen att dyka på och bland de bästa ställena lär Stora barriärrevet, Galapagos öarna och Sipadan Island vara. De två förstnämnda har vi ingen erfarenhet av, men vi blev definitivt inte besvikna på Sipadan.

Tidigare både dök och bodde man ute på Sipadan Island, men numera får man endast gå iland på Sidapan på dagtid och där finns inget förutom en liten militärförläggning. Istället bor man i dyklodger på ön Mabul, som ligger alldeles i närheten. Vi bodde på en dyklodge som hette SMART - Sipadan Mabul Resort och det var också dem vi dök med. De var anslutna till PADI och hade bra dykledare som alla var naturintresserade och duktiga på att visa allt spännande som fanns under vattnet.

Ända sedan jag tog dykcertifikat har jag drömt om att dyka med jättesköldpaddor och den önskan uppfylldes med råge. De gled omkring både ovan och under oss, tittade lite lagom ointresserat på oss i klassisk Greta Garbostil. Vi såg hajar, boxfishes, hummer och mycket annat.

Simmar med jättesköldpaddor   Fiskstim

Jeg er en hummer   Mussla med koraller omkring

Hajar   Vilande sköldpadda

Någon blå liten polyp?

 

Gul blomma

[email protected]