Hem
Boende
Resa
Djungel
Vulkaner
Stränder
Dykning
Canopy
Resedagbok
Spanskstudier

Boende

Att hitta boende i Costa Rica är inte svårt, förutom runt jul och nyår. Vanligtvis finns det både billigt och dyrt boende och allt däremellan. Vad hotellrum kostar beror mycket på var de ligger och hur många turister som kommer till området. Dyrast är det utefter kusterna som ligger närmast San José och andra orter som är invaderade av amerikanska turister.  Nedan lite exemepel på vad hotell kostade för oss (två personer, rum med toalett och dusch) på olika orter januari 2004:
San José Hotel Talamanca $40 inklusive frukost
San Isidor Hotel Chirripo 5000 Colones
Sierpe Hotel Margarita 5000 Colones
Quepos Hotel Malinche $25
St Elena Hotel Vista del Golfo $20

Även om man tar in på billiga hotell kan man räkna med att rummen är rena och utan små obehagliga djur. Dekorerad toalettTill och med toaletterna är rena och fina, eller hm, fina, nåja väldekorerade i alla fall. Denna toalett fanns på ett hotell i den lilla byn Sierpe. Resten av inredningen var lika matchande den. Exakt samma tyg återkom i form av gardiner, överkast, duk och duschdraperi.

På vissa orter finns det endast all-inclusive att välja på, men bara för att det heter all-inclusive behöver det inte vara dåligt, trist och turistigt. Det kan faktiskt också vara fantastiska "lodger", pyttesmå hotell utslängda i djungeln med utsikt mot en öde strand, och aldrig mer än 20 samtidiga gäster. Alltså snarare en känsla av lyxigt pensionat än en all-inclusive-anläggning vid Medelhavet. Dock är all-inclusive-ställena dyrare än vanliga hotell.

En länk till all-inclusive som vi bodde på: Pirate Cove Bahía Drake

Strand i Bahia Drake Vår lilla hytt hos Pirate Cove

[email protected]