Hem
Boende
Resa
Djungel
Vulkaner
Stränder
Dykning
Canopy
Resedagbok
Spanskstudier

Canopy

Ve och fasa! Så har man inte lyckats hålla sin glappande käft stängd utan svarade glatt, "Visst måste vi testa Canopy (vad det nu är?)". Canopy visar sig vara ett sätt att ta sig mellan trädtopparna via stålvajer och klättersele, och jag som har höjdskräck!!! Med trädtoppar i detta fallet så är det inga små fjuttiga björkar utan fullt uppväxta regnskogsträd. Detta ger en reshöjd på mellan 30-70 meter.


En canopy åkare

Har man väl sagt att klar vi ska göra det och dessutom redan betalt eländet så finns det ju inget annat att göra än att se glad ut och hoppas att man fick med sig ett rent ombyte. ;) Nu var det faktiskt inte så farligt för när man börjar att ge sig av så är det sökert inte mer än 10 meter och sedan så var det mest att koncentrera sig på att bromsa då sträckorna vi åkte inte var kilometer långa utan merparten var runt 150 meter långa. Så efter en 4-5 turer så börjar man bli lite kaxig och titta sig omkring, det är då man inser att det inte är några små buskar vi har under oss utan STORA träd och vi är en bra bit över de STORA träden *gulp*.

Det ordnade sig dock rätt snart när man inser att de som sköter hela turen är otroligt professionella och allt är i bra skick, samt att har man kommit en 1/4 av turen så ska man väl klara resten. När vi väl hade kommit igen alla 15 vajerturer och ett liansläng över ett stup så står man och ropar "MERA!!! MERA!!!" som en 4-åring på Liseberg.

Den firman som anordande denna turen heter Selvatura och är, enligt egen utsago, den enda där man åker genom primär regnskog.

[email protected]